Rakastan American Dinnerin hampurilaisaterioita, mutta pienen lapsen kanssa siellä käyminen on katastrofaalist kun hän haluaa samaa, mitä isin ja äitinkin lautasella on ; )
Niinpä minä sitten kehitin jotain edes vähän siihen suuntaan ja on kyllä kelvannut oikein mainiosti meillä.
Halvemmallakin pääsee kun kotona hiukan taikoo ; )

 

 

LOHKOPERUNAT

6 isohkoa perunaa
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Grillimaustetta
Sipulijauhetta

Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja laita kippoon. Kaada päälle hiukan öljyä ja sekoittele, lisää mausteet ja sekoittele vielä lisää kunnes perunoiden kaikissa pinnoissa on maustetta.
Laita perunat 200 asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi. Kokeile perunoita välillä haarukalla ja kun ovat pehmeitä on valmista. Uuneissa on niin paljon eroja, joten kannattaa ollaa tarkkana, ettei mausteet pala.

JAUHELIHAPIHVIT

400g jauhelihaa
1 kananmuna
Korppujauhoja
Vettä
Suolaa
Pippuria
Grillimaustetta
Sipulijauhetta
(Oreganoa)

Liota ensin korppujauhot veteen, en osaa sanoa mitään määrää sillä teen ihan hyppystuntumalla. Lisää jauheliha ja ja kananmuna, sekoita kunnolla. Lisää haluamasi määrä mausteita, itse laitan hippusen oreganoa, se tuo kivan potkun pihveihin.
Riippuen siitä, minkä kokoisia hampurilaissämpylöitä sinulla on, tee pihvit kämmenelle painelle ja paista kuumalla pannulla .

HAMPURILAISET

Hampurilaissämpylöitä
Jauhelihapihvejä
Kiinankaalia
Tomaattia
Punasipulia
Hampurilaismajoneesia
Cheddarjuustoa

Nämä on meidän vakiotarpeet hampurilaisiin ja yleensä kasaan kaikki isolle tarjoilulautaselle, josta jokainen voi ottaa mielensä mukaan ja koota hampurilaisen juuri niin kuin haluaa. Ostan yleensä meidän hampurilassämpylät kaupasta 6 kappaleen pussissa. Paistan sämpylät pihvien jälkilämmössä, niin että ne hiukan ruskistuvat. Sämpylät voi laittaa myös uuniin hetkeksi perunoiden kanssa.

VINKKI!
Kannattaa laittaa cheddar kuuman pihvin päälle, niin se sulaa mukavasti.

-Mari