Meillä herkuteltiin pääsisäisenä  lampaan sijaan possulla. Päätin myös kokeilla eka kertaa tehdä itse valkosipulikermaperunoita ja täytyy myöntää, että oli kyllä mielettömän hyvää. Keitin lisukkeeksi vielä vaahterasiirappisia porkkanoita.

POSSUN FILEE

Syöjien määrästä riippuu, minkä kokoinen filee kannattaa ostaa, sehän on ihan itsestään selvää : )
Liha paistopussiin ja uunipellille 200 asteiseen uuniin 15minuutiksi, tämän jälkeen lasketaan lämpö 175 asteeseen ja annetaan olla n. tunti. Meidän lihan ohjeessa oli yhteis aika muistaakseni 40minuuttia, mutta itse tykkään että liha on kunnolla kypsää. Sitten vain pussista pois ja folioon vielä kiinteytymään ja makustumaan.

HUOM! Älä hukkaa paistopussiin jäänyttä nestettä, sitä käytetään kastikkeeseen myöhemmin, laita se johonkin kippaan tai pieneen kattilaan odottelemaan.

VALKOSIPULIKERMAPERUNAT

Perunoita
2 isoa valkosipulin kynttä
Valkosipulituorejuustoa
Suolaa
Pippuria
1prk ruokakermaa
½dl Maitoa

Perunoiden määrä riippuu taasen syöjien lukumäärästä. Valkosipulia jokainen laittaa myös maun mukaan, meillä sitä laitetaan paljon.

Pese ja kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Voitele uunivuoka valkosipulituorejuustolla. Pilko pieneksi tai purista valkosipuli puristimella valkosipulin kynnet.
Lado vuoan pohjalle perunaviipaleita ja ripottee päälle suola, pippuri sekä hiukan valkosipulia, lado kerros perunaviipaleita päälle. Tee jokainen kerros tähän tapaan.
Lämmitä kerma-maitoseos mikrossa ja sekoita joukkoon 2-3 rkl valkosipulituorejuustoa. Kaada seos perunoidn päälle. Laita uunin n. tunniksi 200 asteeseen.

Vinkki!
käytä valkosipulituorejuuston tilalla esim. pippurituorejuustoa ja saat perunoihin kivaa vaihtelua.

KASTIKE

Lihan neste paistopussista
2dl Ruokakermaa (Flora 4%)
½ lihaliemikuutio
(Maitsena suuruste)

Laita lihan neste pieneen kattilaan levylle matalalle lämmölle ja sekoittele joukkoon lihaliemikuutio. Lisää ruokakerma ja kiehauta sekoitellen. Jos kastike tuntuu liian ohuelta lisää joukkoon hieman maitsena suurustetta.

VAAHTERASIIRAPPISET PORKKANAT

Porkkanoita
Vaahterasiirappia

Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa niistä "lantteja". Laita veteen kiehumaan ja lisää vaaterasiirappia oman maun mukaan. Porkkanat ovat valmiita kun haarukka uppoaa niihin helposti.

Vinkki!
Porkkanoista tulee todella herkullisia myös jos korvaa vaahterasiirapin hunajalla.

Tämä on helppoa, nopeaa ja herkullista ruokaa tarjottavaksi myös vieraille.

-mari